Senaste nytt fr.o.m. november 2015

Vi hämtade hem masten idag efter ett par års lagring i en lada. Som tur är var den väl inplastad för ladan ligger mitt ute på åkrar vars lösa, lätta sandjord lätt flyttar sig vid minsta lilla kuling. Och några sådana har det ju varit sen vi lastade in den där... Nu avklädd och placerad längs de härligt blommande äppleträden. Alla beslag till kapell och och lite annat smått och gott i sittbrunnen sitter nu på plats och mantågsstöttorna är fixade för att komma på plats efter en liten polering av dem. Rodret är tillpassat och en liten sista justering är gjord så att det inte ska gå emot skäddan. Den inslipningen har idag epoxybehandlats. Det har varit lite kallt några dagar så det har fått vänta till idag. Nu ser vi fram emot en varmare vecka!
P.g.a. lite för svalt väder har J-O byggt ett litet tält runt kölen på båten. När nu solen tittar fram blir det riktigt varmt och gott där så nu är det inga problem att epoxybehandla blykölen. Här använder han en stålborste i våt epoxy för att få det att fästa rejält. Tankarna börjar bli färdiga på utsidan också. Locken fästa och fastplastade och topcoat utanpå det hela (ja, det finns manluckor i locket!) Nu handlar det inte längre om år och månader innan hon befinner sig i sitt rätta element!!!
Ja, så var båten ute igen och nu väntar spackling av köl och epoxy på kölficka och lite annat smått. Rodret ska fixas lite innan det sitter på plats och det visade sig att J-O prickat rätt när han gjort genomgångar för detta. När allt sen är på plats under ytan är det dags för bottenmålning. Och sen...lite VVS och eldragning innan sjösättning :-)
Nu börjar en del olika saker hitta till sina platser i båten. Spis/ugn sitter på plats, gasolslangar och rör är dragna, reglage och instrument till motorn är på plats och just nu förbereds för avgasslangen. Nästa montering blir kylaggregatet...det rör på sig!
Här syr jag i dragkedjorna i akterdelen på sittbrunnstältet. Den blir delad i tre delar som kan rullasupp var för sig. Hela delen är sen fastsatt med en dragkedja i överkant till taket på själva tältet och en dragkedja på varje sida. Många dragkedjor är det.;-))

Senaste kommentarer

17.09 | 08:46

Stort tillykke med Damen.
Det ser rigtigt godt ud.

De bedste Sejlerhilsen fra
Sally og Johnny

...
23.06 | 21:59

Låter fantastiskt, efter allt slit, att ni äntligen får njuta av er båt. Då hoppas vi att ni sätter segel och styr norrut i sommar! Vi väntar på ert besök!

...
02.06 | 05:40

GRATTIS till sjösättningen
Vilket fantaststiskt proffsigt projekt
Myket vacker.
Jag hoppas på en tur i sommar?

...
01.06 | 18:33

Såååååå härligt

Stort grattis🙏❤️🇸🇪

Malin o Peter

...