Senaste nytt fr.o.m. november 2015

Efter två hektiska färdigställardagar var det så till slut dags för sjösättning. En del goda vänner och släktingar var såklart nyfikna så det blev ett litet mingel. Dop hoppar vi över - hon heter ju Vindfamne sedan första stund. Vi tog en kort tur ut till en prick utanför hamnen innan vi la henne på sin plats. Motorn spann gott och vi var uppe i nästan 8 knop. Lite ovant att styra och fara fram med denna skuta efter 28 säsonger med H35:an... Färgåtergivningen är inte helt rätt, kulören är inte blå utan grönaktig. Alltså - ungefär som vattnet ser ut över sandbottnarna runt Anholt...;-)) Trots allt finns det en hel del kvar att fixa, men det vi siktar på först är att få henne segelbar, såklart!
Vi har ett rum på övervåningen som husar allt som ska in i båten. Det börjar tömmas! Alla luckor som legat invirade i gamla lakan för att inte bli skavda sitter nu på plats. Nu ligger ju förstås dynorna kvar och de tar ju upp en hel del plats de med men det varar nog inte så länge till - ja till hösten igen såklart. Dammsugaren har fått jobba under hela bygget och är onekligen en aning stor och klumpig att ha i båten, men den åker snart ut. Jag har "byggstädat" förpik, toa och babordssidan i salongen. Det känns bra!
Senaste dagarna har ägnats åt kablar i diverse längder och mm2 till de olika strömförsörjarna respektive strömförbrukarna. Dessutom har i stor sett alla slangar som ska vara i båten kommit på plats. Just nu är det lanternorna som kommer på plats och blir inkopplade.Vädret gjorde det lätt för oss att välja att greja med båten istället för att dra iväg med sonen i hans båt på vår årliga eskader med båtklubben. " Det har aldrig varit närmre sjösättning än nu", som J-O säger...
De två "lådgavlarna" du ser till vänster i bild är diesel och vattentankarna. J-O försöker bli liten och koppla slangarna till dem...;-))

Senaste kommentarer

17.09 | 08:46

Stort tillykke med Damen.
Det ser rigtigt godt ud.

De bedste Sejlerhilsen fra
Sally og Johnny

...
23.06 | 21:59

Låter fantastiskt, efter allt slit, att ni äntligen får njuta av er båt. Då hoppas vi att ni sätter segel och styr norrut i sommar! Vi väntar på ert besök!

...
02.06 | 05:40

GRATTIS till sjösättningen
Vilket fantaststiskt proffsigt projekt
Myket vacker.
Jag hoppas på en tur i sommar?

...
01.06 | 18:33

Såååååå härligt

Stort grattis🙏❤️🇸🇪

Malin o Peter

...