Senaste nytt fr.o.m. november 2015

Durkarna( som ska kläs med teak..) ligger tillpassade på sina platser och motorrummet börjar få lite isolering (Tack Kjell!) och just när jag var och skulle fotografera var det dags att fundera över var de olika behållarna till diverse (filter t.ex.)ska sitta.
För att inte kladda ner övrig inredning med top/gelcoat är det inklätt med tejp och papper. Just nu ligger han i aktre stuvfacket och färdigställer - sen är det "bara" motorrummet kvar. Vädret är ganska ostadigt och det underlättar arbetsmoralen ;-))

Tro´t eller ej, men faktiskt rör det på sig ute vid båten!
J-O håller på med ett jobb som inte är såå kul - det blir däremot väldigt fint i stuvfacken och motorrummet. Det blir ljust och fint och en behaglig yta när topcoaten äntligen är på plats i stuvfacken. På den något taskiga bilden ser du stuvfacket till babord i sittbrunnen som har fått en första strykning (av två). Till höger i bild ska kylaggregatet sitta i en nisch som knappt syns och slangen som hänger är sugslang för att evakuera styrenångorna. Det ska ligga en botten på den utskjutande listen för att inte utrymmet ska bli alltför djupt och omöjligt att använda. Öppningen i nederkant av bilden är in till motorrummet och där kommer, såklart, en lucka också.
Kanske blir det lite tätare mellan uppdateringarna nu när det börjar bli dags att montera beslag m.m. 😉

Efter att ha fått hem polyester och vinylester är det nu tankarna till diesel och vatten som ska fixas. De kommer att ligga under sittbrunnen lite akterut om man säger så. Det beror på att J-O är tämligen övertygad om att båten kommer att ha kölen en smula för långt föröver vilket då eventuellt skulle kunna kompenseras av dessa tankar...

När de börjar bli färdiga kommer det bilder på dem! 

Ankarboxen (i fören) har nu fått sig ett lager topcoat så det är ljust och trevligt. Det du ser på bilden som sticker upp ur sargkanten är fästena till mantågsstöttorna som är inpassade och nu ska fästas och bli "vattentäta". Detta för att undvika vatteninträngning med ev frostsprängning som följd... Konstig färgåtergivning, båten ser ju helt grå ut! Förresten kan jag meddela att mastkärran nu har använts av 2 mastägare och en flaggstångsägare. Det fungerade bra för alla tre! Vi har inte själva haft glädje av den än.

Senaste kommentarer

20.04 | 09:14

Hej där!
Grebbestad och Grönemads Hamnförening längtar efter att få ta emot vackra nya Vindfamne. Välkomna hit när det passar er!

...
12.11 | 11:14

Bara att måla!

...
15.08 | 21:26

Tänk om man hade en så blank båt ----

...
13.03 | 06:27

Tack för pepp! Ja, när den kommer i sjön vet jag just inte men det blir NOG denna sommaren...

...