Senaste nytt fr.o.m. november 2015

Salongsbord

Det mesta av det rostfria är nu i stort sett klart så då får man ju gå vidare med annat. Salongsbordet är just nu på tapeten och det kommer att bli en stolpe som fästs (plastas fast) i botten strax akter om mastfotsfästet. Över den stolpen träs sen en ihålig "balk" som i sin tur har en fastplastad fästplatta till själva bordsskivan. Alltihop är tillverkat av divinycell som fått några lager glasfibermatta och polyester. Även bordet blir av denna lättviktsvariant men med fanerad ovansida för att få lite träkänsla. Det kanske rent av blir lite intarsia, vem vet...

På bilden ser du stolpen som ska fästas i båten (den vita) och fästplattan till bordsskivan som här ska plastas ihop med balken som ska träs över stolpen. 

Doften från verkstan har alltså blivit styrenlik igen efter en lång tids mer trädoft när sonen hyvlat träreglar till sitt husbygge. Jag föredrar nog den av trä .

Dags också att bestämma lite färgsättning. Ev. tar vi en tripp till Malmö och Gransegel i veckan som kommer, för att se vilka färger vi ska ha i segelmärket och på kapellet till rullgenuan. Sistnämnda står mellan beige och grå. Som vanligt har vi olika uppfattning om vad som är snyggast...{#smileys123.tonqueout} Fräscht och svalt grå eller mer varmt beige/ljusbrunt. Det handlar ju inte bara om det kapellet utan för att få det hela att se enhetligt ut ska sprayhood och även sittbrunnstält och storsegelkapell ha samma kulör. Kommer bara att tänka på Macken och den beiga kunden. Ja, du förstår vilken kulör jag förordar! 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

MeaDiva | Svar 21.02.2017 20.00

Vi har grå sprayhood och gillar verkligen den färgen så du har min röst

//Tobias

Ann 22.02.2017 07.32

Tack för din support! Tyvärr förlorade jag den här gången...
Ann

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

23.08 | 06:45

J-O böjde den i hela sin längd före kapning. Knäckte den med handkraft försiktigt mellan 2 träklossar, en liten bit i taget.

...
21.08 | 16:37

Verkligen snyggt!
Hur böjer man skenan?

...
12.08 | 18:14

Färgen kommer från Standox och heter Standofleet. Sonen rekommenderade den och sen hittade vi en film på hamnen.se där de också använder just den färgen.

...
12.08 | 08:17

Härligt.
Såååå himla fint allt blir.
Vad använder Ni för lack/färg på friborden?

Vi seglar ju en färgad båt idag och har planer på att måla den om några år.
p

...
Du gillar den här sidan