Senaste nytt fr.o.m. november 2015

Nu har vi testat att semestersegla med Vindfamne. Det fungerade alldeles utmärkt. Vi är trots det inte riktigt nöjda med hur rullsystemet fungerar (focken) eftersom den är väldigt svår att rulla in när det blåser lite mer. Vi har också konstaterat att vi har för stort försegel om vinden är över ca 8 m/s. Å andra sidan får man ju en skön segelkänsla i det lägre vindspannet. Segelgenskaperna är ganska olika H35:ans ;-)) Vi lyckades vara iväg i 2,5 vecka, det längsta på många år! På bilden ligger vi på Rammen strax öster om Smögen/Kungshamn.
Efter midsommarfirande på Hallands Väderö seglade vi i svaga snurriga vindar hem mot Båstad. Stax innan hamnen gick vi upp på en bidevindbog för att se hur det kändes. I en av båtarna vi seglade förbi satt våra gamla båtgrannar med mobilen i högsta hugg. Tack Johan Nilsson för filmen! Hur det hela utföll? Det kändes som om det fanns en viss fartpotential :-)

Det har blivit rätt mycket fixat med båten sen sist. J-O har gjort en rorkultsförlängare som nu är på plats och jag slipper trampa på en gammal plastback för att komma upp i båten. Det finns numera en "redig" pall att kliva på. Lazy Jacks är på plats och vi har sytt ett storsegelkapell som nu också är på plats. Eftersom en lackad yta är lite känsligare än en med gelcoat så har vi skaffat en gummimatta att lägga ankaret på när det tas upp och läggs i. Bilden visar J-O i färd med att tagla ändarna på de nya akterförtöjningarna. Det tog en hel eftermiddag att splitsa de fyra öglorna, splitsa fast 2 av dem på de längre akertamparna (så kanske vi slipper korsa dem alltid, test på det med möjlighet att korsa vid behov)  

J-O fyllde upp vatten i den stora tanken, som ligger akter om motorrummet, och simsalabim så flöt hon rätt i förhållande till vattenlinjen!
Visserligen har vi fyllt våra aktre stuvutrymmen med det mesta vi behöver nu men det känns ju bra att hon inte står på näsan längre. 

Nu är det väl egentligen bara en fast solcell med regulator som fattas för att alla system ska fungera riktigt tillfredställande. Men toan, tryckvattnet, kylen och spisen är testade och är ok! Vilken lyx 😎

En liten bildkavkalkad. Det gick bra att segla i lätta vindar och på vägen hem dörjade vi innan vinden ökade och drog upp 3 st finfina makrillar. J-O meddelar att badplattformen var eminent att fiska från

Senaste kommentarer

17.09 | 08:46

Stort tillykke med Damen.
Det ser rigtigt godt ud.

De bedste Sejlerhilsen fra
Sally og Johnny

...
23.06 | 21:59

Låter fantastiskt, efter allt slit, att ni äntligen får njuta av er båt. Då hoppas vi att ni sätter segel och styr norrut i sommar! Vi väntar på ert besök!

...
02.06 | 05:40

GRATTIS till sjösättningen
Vilket fantaststiskt proffsigt projekt
Myket vacker.
Jag hoppas på en tur i sommar?

...
01.06 | 18:33

Såååååå härligt

Stort grattis🙏❤️🇸🇪

Malin o Peter

...