Senaste nytt fr.o.m. november 2015

De två "lådgavlarna" du ser till vänster i bild är diesel och vattentankarna. J-O försöker bli liten och koppla slangarna till dem...;-))
Vi hämtade hem masten idag efter ett par års lagring i en lada. Som tur är var den väl inplastad för ladan ligger mitt ute på åkrar vars lösa, lätta sandjord lätt flyttar sig vid minsta lilla kuling. Och några sådana har det ju varit sen vi lastade in den där... Nu avklädd och placerad längs de härligt blommande äppleträden. Alla beslag till kapell och och lite annat smått och gott i sittbrunnen sitter nu på plats och mantågsstöttorna är fixade för att komma på plats efter en liten polering av dem. Rodret är tillpassat och en liten sista justering är gjord så att det inte ska gå emot skäddan. Den inslipningen har idag epoxybehandlats. Det har varit lite kallt några dagar så det har fått vänta till idag. Nu ser vi fram emot en varmare vecka!
P.g.a. lite för svalt väder har J-O byggt ett litet tält runt kölen på båten. När nu solen tittar fram blir det riktigt varmt och gott där så nu är det inga problem att epoxybehandla blykölen. Här använder han en stålborste i våt epoxy för att få det att fästa rejält. Tankarna börjar bli färdiga på utsidan också. Locken fästa och fastplastade och topcoat utanpå det hela (ja, det finns manluckor i locket!) Nu handlar det inte längre om år och månader innan hon befinner sig i sitt rätta element!!!
Ja, så var båten ute igen och nu väntar spackling av köl och epoxy på kölficka och lite annat smått. Rodret ska fixas lite innan det sitter på plats och det visade sig att J-O prickat rätt när han gjort genomgångar för detta. När allt sen är på plats under ytan är det dags för bottenmålning. Och sen...lite VVS och eldragning innan sjösättning :-)
Nu börjar en del olika saker hitta till sina platser i båten. Spis/ugn sitter på plats, gasolslangar och rör är dragna, reglage och instrument till motorn är på plats och just nu förbereds för avgasslangen. Nästa montering blir kylaggregatet...det rör på sig!

Senaste kommentarer

17.05 | 08:32

...
17.05 | 06:47

👍👍👍👍👍👍👍👍

...
01.05 | 15:07

Vi får se hur långt vi tar oss...tack för detta!

...
27.04 | 22:03

Jajamän! Nu börjar det likna något! Tveka inte, den här jättefina båten behöver seglas hela vägen hit, och kanske vidare till Koster! (Vi guidar gärna.)

...